maanantai 2. elokuuta 2021

Ninni Schulman: Poika joka ei itke

 


Magdalena Hansson miettii, oliko vikatikki muuttaa vanhaan kotikaupunkiin. Hän vaihtoi toimittajauransa Tukholmassa ja työskentelee nyt pienen paikallislehden toimittajana. Hän kaipaa Tukholmaan. Magdalenaa on alkanut pelottaa paikalleen juuttuminen. Mistä tietää kauanko paikallistoimitus pysyy kaupungissa?

Päällisin puolin elämä Hagforsissa sujuu kuitenkin hyvin, vaikkakin seurustelusuhde miesystävä Petterin kanssa ei suju ongelmitta. Huolta aiheuttaa myös poika Nils, joka ei ole vieläkään löytänyt ystäviä aloittamassaan koulussa ja pojan aamuinen kouluunlähtö on vaikeaa. Lisäksi Nils on peloissaan paikkakunnalla piinaavista tuhopoltoista, joita Magdalenakin joutuu toimittajana seuraamaan pelottavan läheltä. Voiko heidänkin talonsa palaa? Onko äiti muistanut ostaa vaahtosammuttimen? Näihin Nilsiä huolestuttaviin kysymyksiin Magdalena joutuu miettimään vastauksia. 

Poliisi on vaitonainen tutkimuksista, joiden parissa poliisissa työskentelee Christer Berglund, jonka Magdalena on tuntenut aiemmin lapsuudessaan. Christerin lähin esimies poliisipäällikkö Munther on jäämässä eläkkeelle, ja tuleva virka häämöttää jo Christerin silmissä.  Pyromaanin polttopulloilla tehtyjen tuhoiskujen selvityksessä Christerillä on tutkijaparina Petra Wilander, jonka kenttätyötä poliisipäällikkö Munther kovasti arvostaa. 

Petran arvostus Christeriä kohtaan on vahva: "Kun olemme yhdessä kentällä, hän on aina itse turvallisuus, kuin peruskallio."

Ninni Schulmanin Hagfors-sarjan toisessa osassa seurataan pikkukaupungin arkea, jota piinaa tuhopolttojen sarja. Kuka ostikaan bensaa kanisteriin, sitä valvontakameroista yritetään selvittää? Mitkä ovat uhrien kytkökset toisiinsa? Synkät salaisuudet menneisyydestä ja vanhat kytevät kaunat nousevat pintaan. Mystisen pyromaanin lähettämä, juuri ennen tuhopolttoja saapuva omituinen kirje, ja sen ainoa teksti: "Et kuule kun lakkaan itkemästä." 

Kenen menneisyyden painolasti on käynyt liian kohtalokkaaksi?

 

Ninni Schulman: Poika joka ei itke

alkuteos: Pojken som slutade gråta 2021

suom. Terhi Vartia

Tammi 2018

Hagfors #2

284 sivua 

kuva: Tammi

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti