perjantai 19. elokuuta 2022

Carole Matthews: Päivänpaistetta ja merituulia

kuva Minerva

 

Jodie Jacksonin elämä on monestakin syystä kaaoksessa. Pakopaikka elämänriekaleiden korjaamiseen on merimatkan päässä pienellä Isle of Wightin-saarella, jossa Jodien veljellä on hulppea luksusasuntolaiva. Ehkä laineiden liplatus, niiden rauhoittava ääni auttaa Jodia pääsemään taas kiinni elämään. 

Heti saavuttuaan Päivänpaiste-laivalle Jodie huomaa, että hänen etsimästään rauhasta ja yksinäisyydestä ei ole toivoakaan, kun veljen palkkaama kotiapulainen, energinen Marilyn saapuu ruokakasseineen paikalle. Mielenkiintoa herättää myös naapurilaivalla asuva komea kuvanveistäjä Ned.

*****

Ja ei aikaakaan, niin Jodie on tempautunut uusien ystäviensä mukana tutustumaan kaikkeen siihen, mitä tuo kaunis saari pitää sisällään. Jodien löytämän uuden vapauden ja elämästä nauttimisen katkaisee kuitenkin yllättävä kohtaaminen. Festari-illan jälkeinen järkytys saa Jodien pään taas sekaisin, ja edessä on valintojen aika. Lähteäkö vai jäädä?

"Ehdin jo tottua sataman kimmeltävään veteen, pehmeän pastellinsävyisiin auringonnousuihin, upeisiin, kirkkaisiin auringonlaskuihin ja aamuihin, jolloin saan herätä merilintujen ääniin."

*****

Päivänpaistetta ja merituulia, niitä tämän kirjan tarina toden totta sisältää. Kannen upean kuvan myötä on helppo tempautua mukaan niihin kesäisiin tunnelmiin, mitä tämä kiehtovasti ja soljuvasti kerrottu hyvänmielen tarina pitää sisällään. Tutuksi tuli Englannin etelärannikon Isle of Wightin-saaren kaunis rannikko, jonka vedestä kohoavilla kallioseinämillä lukuisat merilinnut nököttivät kuin patsaat. Oli nautinto olla mukana tällä romanttisella, auringonlämpöisellä ja viihdyttävällä kesäisellä matkalla. Kiitos siitä.

*****

Isoveljen elämänohje Jodielle:

"Elämä on lyhyt. 

Älä vietä sitä väärän ihmisen kanssa."  

 

Carole Matthews

Päivänpaistetta ja merituulia

alkut: Sunny Days and Sea Breezes 2020

suom. Sirpa Saari

Minerva 2022

Kiitos arvostelukappaleesta 💝


kuva Minerva
Carole Matthews on brittiläinen menestyskirjailija, joka on kuuluisa huumorintajustaan ja romanttisistra komediaromaaneistaa. Hänen romaaninsa ovat ilahduttaneet ja ihastuttaneet lukijoita ympäri maailman, ja niitä on julkaistu yli kolmessakymmenessä maassa. Hän on saanut työstään Romantic Novelists´Association-yhdistyksen kunniamaininnan, ja Päivänpaistetta ja merituulia voitti Romantic Comedy Novel of Year-palkinnon 2021. Matthews rakastaa samppanjaa, suklaata sekä kakkujen leipomista ja harrastaa tanssimista, Zumbaa ja elokuvien katsomista.


#kirjojaulapalta - haasteeseen toinen kirja 🌊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti