sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Lina Areklew: Lumimyrsky

 

kuva Tammi

 

Ulvönin saarella sijaitseva vanha kotitalo on Sofia Hjorténin mielestä maailman paras paikka. Talvinen rauha saarella vetää Sofiaa puoleensa, lumen peittämä saari ja jäinen meri on ihan toista kuin eläminen mantereen puolella olevalla kaupunkiasunnolla. Matka ilmatyynyaluksella kaupunkiin on nyt kuitenkin edessä, kun ilmoitus kadonneesta nelivuotiaasta tytöstä saapuu työpaikalle. Esimiehen estelyistä huolimatta viimeisillään raskaana oleva Sofia haluaa osallistua tutkintaan.

Sofian suhde vanhemman rikosprofiloija Kaj Marklundin kanssa oli seurausta siitä, kun entinen miesystävä Fredrik Fröding oli jättänyt hänet ilman selityksiä. Nyt Sofia on kuitenkin vaikean tilanteen edessä, kun hän joutuu yllättäen majoittamaan Fredrikin ystävineen saarelle. Sofian odottaman lapsen isyyskysymys mutkistuu nyt entisestään. Samalla Sofia miettii mahdollisuutta yhdistää rikostutkijan työ ja tuleva yksinhuoltajuus.

*****

Rakennusurakoitsija Anders Svenssonin perheen elämä muuttuu lopullisesti, kun eräänä sydänyönä kesämökillä heidän nelivuotias tyttärensä katoaa. Oliko kyseessä sieppaus, kun yllättäen katoaa toinenkin perheen lapsista? Liittyvätkö nämä sieppaukset Andersin konkurssikypsän yrityksen merenrantahuviloiden rakennusprojektiin?

*****

Kylläpä olikin tosi hyinen ja karmaiseva matka edessä ❄️ Areklew on luonut Lumimyrskyssä kyllä mestarillisen jännitystrillerin Ulvönin saaren maisemiin, talvisen luonnon ympäröidessä uskomattoman taitavasti punottua tarinan juonta. Juonenkäänteisiin oli luotu sellainen koukuttavuus, että se kyllä piti vangitsevalla tavalla otteessaan. Dekkarisarjan ensimmäisessä osassa Juhannusruusut jo tutuksi tulleilla Sofialla ja Fredrikillä on kiinnostava yhteinen menneisyys, joka tämänkin tarinan edetessä herää luomaan kutkuttavan jännityksen näiden kahden välille. Epävarmuus tulevasta, jatkaako vai taistella?

"Silti Sofia kaipasi vapaita vesiä"

*****

Lina Areklew

Lumimyrsky

alkut. Mörkret

suom. Terhi Vartia

Ulvönin murhat-sarja 2.osa

Tammi 2022

 

kuva Stefan Tell

Lina Areklew (s. 1979) on ruotsalainen kirjailija, joka ennen kirjailijauraansa työskenteli muun muassa projektipäällikkönä ja kustannustoimittajana. Perheineen Tukholmassa asuva Areklew vietti lapsuutensa Korkearannikon idyllisessä saaristossa, jonne myös Ulvönin murhat-sarja sijoittuu. Jännitystä ja ihmissuhteita yhdistelevän Ulvönin murhat -sarjan aloittanut Juhannusruusut valloitti ilmestyessään välittömästi sekä lukijat että kriitikot.

Suomentaja Terhi Vartia on työskennellyt tekstien ja tarinoiden parissa yli 25 vuotta. Hän on kääntänyt monipuolisesti faktaa ja fiktiota englannin ja ruotsin kielestä. 

 

#kirjojaulapalta - haasteeseen seitsemäs kirja 🌊

 

2 kommenttia:

  1. Nämä Areklewin dekkarit kiinnostavat minuakin. Pitäisi varmaan aloittaa Juhannusruusuista. Lumimyrskykin kuulostaa kiehtovalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle Juhannusruusut ei jostain kumman syystä "kolahtanut". Joskus lukemisen ajankohtakin voi vaikuttaa. Tämä kirja puolestaan oli yksi syksyn parhaimmista lukemistani dekkareista. Toivottavasti pian saadaan jatkoa tälle sarjalle.

      Poista