sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Christina Wahldén: Syklonivaroitus

kuva Minerva

 

Darwinissa paljastuneeseen laajaan huumerikostapaukseen tarvitaan kipeästi vahvistusta, ja väkivaltarikosten yksikössä työskentelevä kaksikko Bluey ja Jess joutuvat nyt ratkomaan kuolleena löydetyn alkuperäiskansaan kuuluvan nuoren miehen tapausta. Väkivalta ja huumeiden käyttö näiden nuorten keskuudessa on lisääntynyt ja epäilykset myös poliisien liiallisista voimankäytöistä tätä väestöryhmää kohtaan ovat heränneet. Onko mahdollista, että poliisi olisi sekaantunut nuoren Sparkyn ampumiseen?

"You fucking abo!"

Isku osuu seinään aivan pään yläpuolella. Hän kyyristyy, käpertyy pieneksi, tekee kaikkensa päästäkseen kauemmas.

"Anna kuulua, missä se helvetin idioottiveljesi on!" 

*****

Darwinin rannikkoa on lähestymässä hirmumyrsky, sykloni. Lähestyvä joulunaika herättää Bluyessa kipeät muistot vuosikymmenten takaisesta joulupäivästä, jolloin Darwinissa riehuneen syklonin aiheuttamassa katastrofissa kuoli Blueyn pikkuveli Sean. Syyllisyys tapahtuneesta on kulkenut Blueyn matkassa kaikki nämä vuodet.

*****

Bluye ja alkuperäiskansaan itsekin kuuluva 'kookospähkinäpoliisiksi' haukuttu Jess joutuvat rikoksen tutkinnassa keskelle järkyttäviä tapahtumia, joita he eivät olleet osanneet edes kuvitella. Ja pian he huomaavat joutuneensa keskelle syklonin silmää ja kohtaamaan luonnonvoimien ohella myös ihmisen julmat kasvot.

*****

Wahldén on saanut taas synnytettyä dekkariinsa sellaisen tarinan, jonka hengästyttävällä ja kiihkeällä rytmillä etenevä juoni sai minut ahmimaan sivuja, ja samalla ajatus viimeiselle sivulle päätymisestä oli se, joka sai painamaan jarrua. Viipyminen tarinan sisällä oli liian mukaansatempaavaa. Kirjan koukuttava ja yllätyksellinen juoni avautui pikku hiljaa ja se juuri tekikin tarinaan uppoutumisesta niin kiinnostavaa. Jälleen kerran sain olla mukana huikaisevan upeassa, paljon ajatuksia herättävässä jännitysnäytelmässä.

Kirjan takakannen suljettuani mietin, mitähän sarjan seuraava osa pitää sisällään.  Pohjois-Australian eksoottinen luonto ja alkuperäisväestön elinolosuhteet ovat niitä asioita, joista en voi koskaan tietää liikaa. Ja on niin paljon asioita, joita haluaisin tietää tämän dekkarisarjan sympaattisesta etsiväkaksikosta Bluye ja Jess.

"Ruusuja. 

Luulen, että puutarhasi on niiden tarpeessa."

 *****

kuva Goodreadsista
 

Darwin-sarjan 3.osa Enbart kvinnor on jo julkaistu  tammikuussa 2022. Hartaasti odotan kirjan suomennoksen julkaisemista.



 

Christina Wahldén

Syklonivaroitus

alkut. Cyklonvarning

suom. Jänis Louhivuori

Darwin-sarja 2.osa

Minerva Kustannus 2022

Kiitos arvostelukappaleesta 💝

 

kuva Thron Ullberg

Christina Wahldén (s. 1965) on ruotsalainen kirjailija ja journalisti, joka on opiskellut Sydneyn yliopistossa dramaturgiaa ja rakastunut intohimoisesti Australiaan. Toimiessaan vuosia Svenska Dagbladetin rikostoimittajana hän raportoi ennen kaikkea naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta rikollisuudesta, parisuhde- ja niin sanotusta kunniaväkivallasta sekä ihmiskaupasta. Wahldén on saanut muun muassa Ruotsin dekkariakatemian vuoden lasten- ja nuortendekkarin palkinnon.
 

 

 

2 kommenttia:

  1. Kyllä nämä Wahldénin Darwin-dekkarit ovat koukuttavia. Se kolmas osa Miehiltä kielletty on muuten tulossa suomeksi keväällä.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä minäkin. Laitoinkin heti tuon kolmannen Darwinin varaukseen kirjastosta, kiitos tiedosta.

    VastaaPoista