lauantai 29. huhtikuuta 2023

Nicola May: Kulmakauppa Cockleberry Bayssa

 

kuva Minerva

 

Lontoossa asuva Rosa Larkin kokee ison yllätyksen saadessaan tietää perinnöstä, jonka lahjoittajaa hän ei tiedä. Devonilaisessa Cockleberry Bayssä häntä odottaa rakennus ja siinä oleva kulmakauppa. Kuka on tämän perinnön hänelle jättänyt, siitä lastenkodeissa ja sijaisperheissä kasvaneella 25-vuotiaalla nuorella Rosalla ei ole aavistustakaan. Eihän hänellä ole tiettävästi sukulaisia. Pätkätöissä työskennellyt Rosa irtisanoutuu työstään, hyvästelee vuokraisäntänsä Joshin ja matkustaa mäyräkoiransa kanssa ottamaan vastaan perintötalonsa. Aikomuksena hänellä on myös löytää, vuosia tyhjillään seisoneen kulmakaupan hänelle perinnöksi jättänyt salaperäinen henkilö. Henkilö, jonka johdosta Rosan tämänhetkinen elämä tulee kokemaan ison mullistuksen.

*****

Uusi elämä rauhallisessa pikkukaupungissa tuo mukanaan monenlaisia haasteita, mutta Rosa on päättänyt onnistua.

"Rosa rakasti tämän vanhanaikaisella tavalla viehättävän pikkukaupungin rauhaa ja vapautta ja tunsi olonsa turvalliseksi kävellessään kaupungin kaduilla, jopa pimeällä."

"Hän rakasti rantaa ja riepottelevaa säätä. Hän rakasti uutta pikku kotiaan ja oman yrityksen tuomaa jännitystä."

*****

Yllätyksiä, mäyräkoira Hotin kanssa viettämiin päiviin tuovat myös tutustumiset komeaan rygbynpelaajaan ja seksikkääseen putkimieheen.   

"Tervetuloa Cockleberry Bayn Kulmakauppaan", Luke sanoi. "Toivottavasti sinä ja Herra Nakki olette oikein onnellisia täällä."

"Herra Nakki, hyvä nimi. Ja kiitos, Luke, ihana ele."

Kaksi lasillista myöhemmin Rosa tunsi olonsa jo varsin rentoutuneeksi.

*****

Ihanan hyväntuulinen ja elämänmyönteinen tarina oli minua vastassa, kun astelin sisään sinnikkään ja haasteita pelkäämättömän nuoren naisen elämään tämän Nicola Mayn Cockleberry Bay-sarjan aloitusjaksossa. Värikäs ja kiinnostusta herättävä henkilöhahmojen joukko kuljetti tarinaan, jossa yllätyksiä ja draamaa kyllä riitti, romantiikkaa unohtamatta. Onneksi jatkoa on luvassa tähän todella viihdyttävään romaanisarjaan.

 "Joskus tulevaisuuden avaimet ojennetaan käteen 

-kirjaimellisesti"

Nicola May

Kulmakauppa Cockleberry Bayssa

alkut. The Corner Shop in Cockleberry Bay

suom. Mila Lahdenpohja

Minerva 2022

Kiitos arvostelukappaleesta 💝


kuva Marte Lundby Rekaa
Nicola May on useasti palkittu viihderomaanien mestari, joka kirjoittaa mielellään realistiseen tyyliin rakkaudesta, elämästä ja ystävyydestä ja kuvailee romaanejaan "napakaksi chick-litiksi". May on kirjoittanut 15 romaania, jotka kaikki ovat nousseet Amazonin bestsellerlistalle. Cockleberry Bay -sarjaan kuuluu neljä romaania, joiden käännösoikeudet on myyty 14 kielelle. Sarjan avaava Kulmakauppa Cockleberry Bayssa oli ilmestymisvuonnaan Englannin myydyin digikirja. May asuu Englannissa Ascotin kilparadan lähellä rescue-kissansa Stanin kanssa, katsoo harrastuksenaan hurmaantumistäyteisiä elokuvia, ravustaa South Devonissa, syö kauraherkkuja - sekä tietenkin nauttii vedonlyönnistä hevoskilpailuissa.


kuva Minerva

kuva Minerva

kuva Minerva


 

 

Salaisuuksia Cockleberry Bayssa ilmestyy huhtikuussa 2023

Kahvila Cockleberry Bayssa ilmestyy elokuussa 2023

Joulu Cockleberry Bayssa ilmestyy marraskuussa 2023


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti