maanantai 26. kesäkuuta 2023

Nicola May: Salaisuuksia Cockleberry Bayssa

 

kuva Minerva

 

"Miksi rakkaus on niin pahuksen vaikeaa?"

Rosa on mennyt naimisiin ja eläintarvikekaupalla menee hyvin. Rosasta on mukava asua pienessä Cockleberry Bayssa, josta hän oli saanut perintönä pienen, jo vuosia tyhjillään olleen kulmakaupan ja asunnon sen yläkerrassa. Perinnön mukana tulleen rahasumman turvin hän oli onnistunut kunnostamaan saamansa kiinteistön ja avaamaan lemmikkieläintarvikkeita myyvän liikkeen. Aiemmin sijaisperheissä ja lastenkodeissa asunut Rosa on vihdoin löytänyt paikan, jonne hän tuntee kuuluvansa, ja josta hän tuntee löytäneensä vihdoin kodin.

Pilviä muuten niin onnelliseen elämään aiheuttaa Rosan mieleen hiipivä epäilys miehensä Joshin salasuhteesta. Mustasukkaisuus ja joukko toisten asioihin sekaantuvia kyläläisiä saa tilanteen muuttumaan katastrofaaliseksi. Edessä on monta yllätysten päivää, ennen kuin tuo väärinkäsitysten ja yllätyksien sävyttämä soppa saadaan selvitettyä. 'Rakkaussuhdesopan' yksi keskeisimmistä osallistujista  on Rosan hurmaava kääpiömäyräkoira Hot.

*****

Olipa kiva palata seuraamaan hurmaavaa hyörinää pienen rantakaupungin kujille, jonka asukkaista monet tulivat tutuiksi jo kirjasarjan kiinnostavassa aloitusosassa Kulmakauppa Cockleberry Bayssa. Yllätyksiä ja mukaansatempaavaa kerrontaa oli taas luvassa tämän viihdyttävän lukuelämyksen sivuilla. 

Ja mikä parasta, jo tutuksi tulleen pikkukaupungin rannoille pääsemme palaamaan jälleen alkusyksystä, kun sarjan kolmas kirja Kahvila Cockleberry Bayssä ilmestyy. Arvattavasti edessä on taas yllätysten täyttämä lukunautinto, niin kuin tämänkin kirjan sivujen parissa.

*****

Nicola May

Salaisuuksia Cockleberry Bayssa

alkut. Meet Me in Cockleberry Bay

suom. Sirpa Saari

Minerva 2023

Kiitos arvostelukappaleesta  💝

 

kuva Marte Lundby Rekaa

Nicola May on useasti palkittu viihderomaanien mestari, joka kirjoittaa mielellään realistiseen tyyliin rakkaudesta, elämästä ja ystävyydestä ja kuvailee romaanejaan "napakaksi chick-litiksi". May on kirjoittanut 15 romaania, jotka kaikki ovat nousseet Amazonin bestsellerlistalle. Cockleberry Bay -sarjaan kuuluu neljä romaania, joiden käännösoikeudet on myyty 14 kielelle. Salaisuuksia Cockleberry Bayssa on sarjan toinen osa. May asuu Englannissa Ascotin kilparadan lähellä rescue-kissansa Stanin kanssa, katsoo harrastuksenaan hurmaantumistäyteisiä elokuvia, ravustaa South Devonissa, syö kauraherkkuja - sekä tietenkin nauttii vedonlyönnistä hevoskilpailuissa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti