sunnuntai 21. huhtikuuta 2024

Elodie Harper: Kultaisen oven talo

kuva Bazar

 

Kultaovinen talo Pompeijissa on nyt Sudenluola-bordellista paenneen Amaran uusi asunto. Entisen orjan elämä uuden rakastajan Rufuksen suojeluksessa on vapaampaa kuin hänen ystävillään Sudenluolan kurjuudessa. Aluksi niin turvallinen kultaovinen talo ei enää tuokaan sitä turvaa, minkä se ensin näytti tarjoavan. Entisen elämän väkivaltainen mies ei myöskään tahdo jättää häntä rauhaan. Myös Amaran uuden suojelijan Rufuksen käytöksessä on alkanut näkyä huolestuttavia piirteitä.  

Antiikin Pompeijin huikaisevan loiston keskellä on alkanut ilmestyä paljon odottamattomia vaaroja, mutta ovela Amara ei ole luovuttanut. Kaikista vaaroista huolimatta hän on päättänyt saada himoitsemansa vapauden, vaikka se vuoksi joutuukin jättämään sydämensä Pompeijiin.

*****

Kultaisen oven talo jatkaa Amara-nimisen entisen orjan elämää antiikin Pompeijissa. Sudentalon kurjuus on vaihtunut uuden suojelijan myötä loistokkaaseen elämään, mutta se ei riitä Amaralle. Pelko loiston hiipumisesta ja paluu takaisin pohjalle ajaa päättäväistä naista kurkottamaan eteenpäin, isompaan maailmaan. Tie vapauteen on se, minkä hän on päättänyt saavuttaa.

*****

Trilogian aloitusosan luettuani osasin jo odottaa, että tämänkin tarinan mukana saisin jatkaa edellisessä osassa aloittamaani kiinnostavan matkaa antiikin aikaan. Enkä pettynyt. Kertomus on täynnä traagisia tapahtumia ja periksiantamattoman ihmisen kamppailua loiston ja viekkauden keskellä. Kirjan tarina vangitsee todella mukaansa, niin kiinnostavasti se etenee. Nyt vaan jään odottamaan sarjan päätösosaa Fortunan temppeli, joka ilmestyykin pikapuoliin.

*****

Elodie Harper

Kultaisen oven talo

alkut. The House With the Golden Door

suom. Hanna Arvonen

Bazar 2023

 

kuva Elodie Harper
Elodie Harper on brittiläinen kirjailija ja toimittaja. Kirjailijauransa ohella Harper työskentelee ITV News Anglia-kanavalla, ja on sitä ennen toiminut Channel 4 News-uutisohjelman tuottajana. Harper ylläpitää internetsivuillaan antiikin Pompeijin historiasta kertovaa blogia. Sudenluola on Harperin esikoisromaani, joka aloittaa antiikin Pompeijiin sijoittuvan historiallisen romaanitrilogian. Sarjan toinen osa Kultaisen oven talo julkaistaan marraskuussa 2023 ja kolmas osa Fortunan temppeli keväällä 2024. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti