sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Patricia Harman: Uskollinen kätilö

 

kuva Bazar


Patricia Harmanin Uskollinen kätilö jatkaa ihastuttavaa Hope Riverin kätilö-sarjaa, ollen sen kolmas osa. Aiemmin sarjasta ovat jo ilmestyneet Hope Riverin kätilö  ja Kätilön koettelemukset.

*****

Kätilökaksikko Patience Hester ja Bitsy Proudfoot ovat jälleen yhdessä Bitsyn palattua 10 vuoden poissaolon jälkeen kotiseudulleen pienen Willie-poikansa kanssa. Pienessä Hope Riverin kylässä hän tuntee jälleen itsensä hyödylliseksi, eikä häntä täällä hyljeksitä ihonvärinsä vuoksi.

Euroopassa riehuu nyt sota, johon myös Yhdysvallat on sekaantunut. Monien muiden innokkaiden tapaan myös Patience osallistuu paikallisen Punaisen Ristin järjestämään vapaaehtoistoimintaan. Patiencen miehelle Danielille on kuitenkin jäänyt trauma ensimmäisessä maailmansodassa palvellessaan ja hän kieltäytyy tarttumasta enää aseeseen. Danielin aatteen vuoksi perhe joutuu nyt naapureidenkin silmissä vaikeaan tilanteeseen ja lopulta mies vangitaan. Patiencen on kuitenkin rohkeasti suojeltava perhettään ja jatkettava työtään kätilönä, koska niin monet äidit luottavat häneen.

*****

Sarjan aiemmat osat luettuani osasinkin jo odottaa kiinnostavaa tarinaa ja enkä pettynyt. Kertomus keskittyi jo tutuksi tulleen, vuoristojen ympäröivän kylän kotirintaman tapahtumiin, jossa ystävien tuen merkitys oli kantava voima. Maailmalla riehuvan sodan varjossa oli vain jatkettava eteenpäin ja luotettava parempaan tulevaisuuteen.

"Mutta elämä ei ole mikään satu. Maailmassa on paljon hyvää ja paljon pahaa.

 Joskus joudumme tekemään valintoja."  

 

Patricia Harman

Uskollinen kätilö

alkut. Once a Midwife

suom. Timo Korppi

Hope Riverin kätilö - sarja 3. osa

Bazar 2023


kuva Callie Lindsey Phot.

Patricia Harman on työskennellyt yli 35 vuotta kätilönä ja kiertää aktiivisesti luennoimassa naisten terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Kokemuksiensa pohjalta hän on kirjoittanut kaksi muistelmateosta ja neljä romaania. Romaaneista on julkaistu aiemmin suomeksi kaksi ensimmäistä, Hope Riverin kätilö ja Kätilön koettelemukset. Uskollinen kätilö on sarjan kolmas osa.Harmanilla on kolme poikaa, ja hän asuu miehensä kanssa Morgantownissa Länsi-Virginiassa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti